Forrás: tv2.hu
Forrás: tv2.hu

Volt egyszer, hol nem volt. Volt egyszer egy "A 40 milliós játszma" nevű műsor amit Rákóczi Feri vezetett a TV2-n, és aminek a sajtótájékoztatóján én is részt vehettem sőt még próbajátékra is lehetőséget kaptam,sőt még castingoltam is! Öt éve túl sok minden nem változott, de bizonyos dolgokban mégis újítottak. A legjobb hogy emelték a tétet, a legrosszabb hogy Liptai Claudiát tették oda műsort vezetni. A kegyetlen kimértség kiül a képernyőre.

 

Mivel a szabályok nem változtak így csak gyorsan nézzük át azok kedvéért akik nem ismerik ezt a játékot: párok játszanak azzal az ötven millióval amit eléjük tesznek. Nyolc kérdésen keresztül kell megtartani a pénzt. Pontosabban amit nem veszítenek el, mert valljuk be, az egész összeget megtartani a végéig abszolút mission impossible. Választani kell két témakörből, utána jön a négy (majd három, végül kettő) válasz, és csak ezután a kérdés. Egy perc alatt kell minden pénzt feltenni, aztán várni. Ez a várakozás egyébként a játékosoknak rohadt idegölő, nekünk nézőknek a készülék előtt kurva unalmas. Már nincs az ami anno, hogy az első héten még abszolút real timeban ment minden itt csak a szépen megkomponált drámát kapjuk készen. Már nincsenek meg azok a bakik amiket Feri anno elkövetett, és amit akkor én balga módon felróttam neki. Most jövök rá, hogy pont ettől volt kellően laza de feszült is a műsor. Claudia vérprofi, túzottan is és nem pörög annyira mint elődje. Sőt még magához képest is túl higgadt, úgy mondja ki hogy 50 millió forint (ami mégiscsak több tízzel mint régen és ez egy motiváló tényező kellene legyen) mintha azt mondaná lecsósszelet. Nem remeg bele az ember, nincs az a hihetetlen bizsergés hogy "húbazegmittudnékezzelkezdeni", csak úgy tudomásul vesszük az összeget.

Jó ez a műsor, én öt évvel ezelőtt hamar beleszerettem (főleg mert 2x1 hétig én voltam a Twitteren az élő kritikus aki hirtelen kommentjeivel tűzte fogpiszálóvégre a játékosokat) de amit akkor megszerettem az most valahogy más lett. Vagy én öregedttem meg, vagy már nincs meg az újdonság varázsa, vagy ez a műsor inkább Claudiáról szól meg a jéghideg szakértelméről pedig nem is egy Sebestyén Balázs aki minden műsorba jó. Lehet hogy a Sztárban sztár zsüritagja nem ugyanez a csaj? Ennek ellenére szívesen odaállnék vele szemben újra arra dobogóra, csak félek a dekoltázs elvonná a figyelmem.