Az új kenyér ünnepe nekem az új kezdet napja is egyben. Reggel úgy keltem fel, hogy nincs sok kedvem elindulni de számítanak rám, nem tehetem meg hogy cserben hagyom a csapatom. Ezt később nem is bántam meg.

 

E-vel, a csapattársammal találkozó fél 10-kor a Bosnyák tér - Telepes utca sarkán. Soroksár és Zugló nem épp szomszédos kerületek így eljutni az albérletből a találka helyéig még úgy is feladat hogy azért tudom miképp jutok A-ból B-be Budapesten tömegközlekedve. Az eső sem segített ráhangolódni bármire is. Valahogy megérkezem, beszállok E autójába, irány Göd. Még hamarabb is érkezünk a megbeszéltnél. A parton már megy a nyüzsi eleje de semmi meglepő nincs ebben hiszen két verseny is lesz. Az első Gödi Városi Sárkányhajó Kupa döntője illetve utána BeCsal (Belépés Családostul) sárkányhajó kupa került megrendezésre. Vagy a Duna feltűnően csendes vagy én vagyok túl feszült és csak azért tűnik fel. No de versenyezni jöttem min vagyok meglepve? Repkednek a tizedmásodpercek, aztán egyszer csak véget ér a városi kupa döntője. Minő véletlen a TESZ (Település Ellátó Szolgálat) nyert. Én nem tudom mi a munkájuk hétközben de nem kertész alkatúak társasága. Inkább nézném őket smasszernek.
Aztán jön a BeCsal Kupa ünnepi megnyitója. Az erőltetett poén (a BeCsal becsal) után olyan nyíltszíni verbális , orális szexet ami ott ment Kovi nem tudna forgatni. Elindult a verseny. Ha a fejetlenséget tanítani fogják valamelyik egyetemen akkor a szervezőket biztos felkérik vendégelőadónak. Menetközben kitalálni hogy az egybenyakú TESZ válogatott nem is indulhatna elvileg amatőr kategóriában (amire nem épp üdvrivalgás volt a válasz), a fél órát kell kavirnyászni hogy el tudjuk foglalni a rajtpozicíót (iszapfürdő lett majdnem), a komp pont leszarja a versenyt (indulás az indulás, és a komp nagyobb), a nem akkor van a futam hanem hamarabb... mind olyan hiba amit szervezéssel és odafigyeléssel orvosolni lehetne. Na mindegy a lényeg hogy a kategóriánkban elsők lettünk és legyőztük a mumusnak számító széllesvállúakat is akik azért nyerték meg a városi kupát mert az elődöntőn mindenkire minimum másfél hajóhosszt vertek. A győzelem pedig olyan löket ami rakétaként tol előre.
Bő két hónapja még nem gondoltam hogy én rendszeresen sportolni fogok, azt pláne hogy versenyezni, de hogy amatőrként győzni...na azt legvadabb álmomban sem! Főleg hogy magamat is legyőztem!